POINK organiseert activiteiten voor lesbische en biseksuele vrouwen vanaf 25 jaar in de regio Arnhem en Nijmegen om elkaar op een ongedwongen manier te ontmoeten. Bekijk de webversie
PoinkPost
December 2019
Logo
Deze maand in PoinkPost
Dag allemaal, 

Het jaar is bijna ten einde. Het was een vol Poinkjaar, met 35 leuke, interessante, spannende of actieve Poink-activiteiten. Op de borrel van 26 januari in Arnhem zetten we de mensen die dit mogelijk gemaakt  hebben in het zonnetje. Komt allen!

Januari gaat goed van start met een spelletjesavond in Nijmegen, schaatsen in het Triavium, Eten bij Angela en de eerder genoemde borrel in Arnhem. We maken er weer een mooi jaar van! 

Het Poinkteam wenst alle lezeressen een gezond, gelukkig en liefdevol 2020!
Drink er eentje op ons op oudjaarsavond!

Tot Poink!

Annick
Op de agenda van Poink
Bloem
Spelletjesavond

Zaterdag 11 januari 2020 

 

Op zaterdagavond 11 januari gaan we in Nijmegen spelletjes spelen! We hebben allerlei leuke bord- of kaartspelletjes om uit te kiezen. Denk aan Keezen, Qwixx, Skip Bo, Rummikub, Levensweg...

We gaan er met elkaar een gezellige zaterdagavond van maken, natuurlijk onder het genot van een hapje en een drankje.

Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Eten bij Angela
Schaatsen in Triavium

Zondag 19 januari 2020 


Poink breekt het ijs! 

Het maakt niet uit of je goed kunt schaatsen of voor het eerst op het ijs staat; het gaat vooral om de gezelligheid. Je kunt tussen de rondjes door uitrusten en al kletsend weer opwarmen met een warme chocolademelk met slagroom en goed gezelschap in het café.
 

Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Bloem
Eten bij Angela

Dinsdag 21 januari 2020


Angela kookt bij haar thuis in Arnhem een lekkere maaltijd met verse, lokale en/of biologische producten. Er is plaats voor vijf gasten. Voor € 11 krijg je een voorgerecht en hoofdgerecht. Drankjes en koffie/thee tot besluit zijn inbegrepen.

Tijdens het samen eten ontstaan vaak mooie gesprekken.
Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Feest
Borrel in Arnhem

Zondag 26 januari 2020


Deze borrel belooft een bijzondere te worden! We gaan tijdens deze borrel de ruim 35 vrouwen in het zonnetje zetten die zich afgelopen jaar hebben ingezet voor Poink: als gastvrouw van een activiteit of achter de schermen. 

En natuurlijk is ook iedere andere vrouw welkom! Komt vooral in groten getale!
 
Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Save the Poink-date

ZET VAST IN JE AGENDA

 
  • 02/02/2020 Paardrijden (vol, wachtlijst)
  • 09/02/2020 Gezamenlijke borrel Poink en Damessalon
  • 12/02/2020 Filosofieworkshop
  • 23/02/2020 Borrel Nijmegen
  • 01/03/2020 Zwemmen Nijmegen
  • 29/03/2020 Fotografieworkshop Arnhem
  • 05/04/2020 Biodanzaworkshop Arnhem
 

En in 2020 bestaat Poink 10 jaar!!

binnenkort lees je meer...

Check Facebook en de website voor updates. 
Oproep!
schrijf je in
LHBT-adviescommissie Nijmegen
Oproep Adviescommissie LHBT-beleid Nijmegen

Adviescommissie lhbti-beleid Nijmegen zoekt betrokken en creatieve meedenkers! 


Deze adviescommissie adviseert het college van B&W van Nijmegen gevraagd en ongevraagd over beleid ten aanzien van lhbti-gerelateerde beleidsthema’s.

Geïnteresseerd?
Meld je dan aan voor de informatie-bijeenkomst op 9 januari 2020 in het stadhuis van Nijmegen van 20.00 – 22.00 uur.

Aanmelden kan hier

Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Wil je Poink ondersteunen?
Een lezeres vroeg ons of ze Poink op de één of andere manier kon ondersteunen. Of er iets kleins was, wat ze kon doen. Ze had op dit moment geen tijd om zich bijvoorbeeld als gastvrouw of binnen het team in te zetten. Haar vraag vonden we leuk. Vanaf nu geven we iedere maand een suggestie.
 

Deze maand:
Tip #2: Vertel over Poink


Weten al jouw lesbische vriendinnen van het bestaan van Poink? Weet jouw buurvrouw die in Arnhem bij de gemeente werkt (bij wijze van spreken) over Poink? Of als je in Nijmegen op een feestje bent? Vertel ze over Poink - we denken dat er nog véél meer vrouwen zijn die misschien wel graag aansluiten bij Poink.
Wie is ... Marianne Henny?
Maandelijks stellen we je in de PoinkPost voor aan iemand uit de regio Arnhem-Nijmegen met hart voor de regenboogzaak. Annick Giesberts gaf het stokje door aan Marianne Henny. Marianne is naast haar eigen bedrijf heel actief in de lesbische gemeenschap. Annick stelde haar de volgende drie vragen. 
Marianne Henny (eigen foto)
Wat doe je naast je vrijwilligerswerk voor Poink allemaal nog meer?
In het  vrijwilligerswerk ben ik sinds 2½  jaar vrijwilligster bij 50Plusminus waar ik de website onderhoud, PR doe en sinds 1½  jaar in de stuurgroep zit.

Verder ben ik sinds de zomer ROZE50+ ambassadeur (samenwerking tussen COC en ANBO) en in die hoedanigheid nog vooral bezig met kennismaken en netwerk opbouwen om te beslissen welke activiteiten ik mede kan vormgeven. Zo heb ik contact met de gemeente-beleidsmedewerker, SWOA, mede ROZE50+ ambassadeurs, vrijwilligers in verzorgingshuizen enzo…

Daarnaast werk ik als ZZP’er voor verschillende klanten om websites te maken, advies te geven in websitepromotie, website-onderhoud en updaten, en alles wat daarmee te maken heeft. Sinds kort geef ik ook trainingen in ‘socializing through technolgy’ voor kinderen van 4 tot 84, in opdracht van het jonge bedrijf RobotWise in Amstelveen.

Wat betekent humor voor jou en welke rol speelt het in je leven?
Humor betekent voor mij relativering, vrijheid, bevrijding, ontzenuwen. Zonder humor is het leven voor mij onbestaanbaar.
Ik realiseer mij wel dat ik zelf pas humor uit als ik mij veilig voel, op mijn gemak en vanzelfsprekend.

Wat zou je willen zeggen tegen vrouwen die nog in de kast zitten?
Wat zal ik een ander willen zeggen over een fase in mijn leven waarvan ik nu zeg: “Dat had ik veel eerder moeten doen (uit de kast komen), maar dat heb ik niet gedaan.”
Over mijn leven nu kan ik zeggen dat ik regelmatig heel erg blij ben met de keuzes die ik maak. Het allerbelangrijkste is dat ik bijna dagelijks gewoon tevreden ben met mijzelf, wie ik ben, en met wat ik doe en hoe. Ik ben oprechter in gesprek met mijzelf. Voorheen verstopte ik zoveel van mijzelf dat ik daar ook geen gesprek mee aanging en dus mijzelf veel lastiger tevreden kon maken.

Aan wie wil je het stokje overdragen?
Ik wil graag mijn drie vragen stellen aan Angela van 'Eten bij Angela'. Het lijkt me leuk haar als bekende naam nu ook een gezicht te geven. 
Het Roze Huis Nijmegen is nu van ONS!
Het Roze Huis is gekocht!

Op 24 december, op de valreep voor Kerst, hebben we de St. Anthoniusplaats 1 aangekocht voor de LHBTIQ beweging van regio Nijmegen. 

Na een traject van 2 jaar, is de uiteindelijke aankoop gelukt met behulp van de Gemeente Nijmegen, stichting Beheer Homohuis Nijmegen en Stichting Ondersteuning Aidsactiviteiten Nijmegen. 

De komende periode gaan we de verbouwingen uitvoeren om ons pand duurzaam en toekomstig te maken voor de beweging en de bezoekers. 

Daarvoor zijn we nog op zoek naar financiën, dus wil je ons steunen, laat het weten of kom naar het benefiet wat we komend voorjaar gaan organiseren!

Voor nu wensen we jullie een mooi kleurrijk en queer 2020!

Leon, Dian, Marcel en Tjeu (Stichting Roze Huis) 
Ook iets organiseren met Poink?
idee voor Poink-activiteit
Heb jij een leuk idee voor een Poink activiteit? 

Iedere vrouw kan bij Poink een idee opperen. Het leukste is als je de activiteit ook zelf mogelijk wilt gaan maken. Maar als je een goede suggestie hebt, staan we daar zeker voor open. Vanuit de activiteiten-commissie denken Silvie en Lenny met je mee om van jouw idee een Poink-activiteit te maken. 

Mail ons jouw idee voor een nieuwe Poink activiteit.

Silvie en Lenny
Meedoen met een activiteit van Poink?
Wil je binnenkort voor het eerst aansluiten?
Je bent van harte welkom! Het is zeker niet gek om in je eentje te komen. Mail ons gerust als je van plan bent om te komen. We vangen je graag op.
Niet Poink, wel in de spotlight
Ladies Party - Aloha editie

Kom op zondag 5 januari naar de Thiemeloods voor de 2e editie van de Ladies Party!


Entree: 3,00 (contant betalen aan de deur, graag gepast)

Tijdens deze middag openen de deuren om 15.00 uur.
Tussen 16.00 en 17.30 uur treden boven drie artiesten op: Astrid Nijgh (bekend van de hit “Ik doe wat ik doe”), Sher en Loes. Na dit gedeelte kun je boven lekker kletsen en beneden dansen op de muziek van onze DJ. Ook is er in een aparte ruimte een karaokeset aanwezig.
De party duurt tot 21.00 uur.

Aanmelden kan hier!
Let op: vooraf aanmelden is gewenst, want we kunnen een maximaal aantal vrouwen binnen laten en zo kun je je verzekeren van een plekje. Het aantal plekken is beperkt, reageer snel.

L.P. wordt mede mogelijk gemaakt door DJ Maria, DJ Chris, Nicole en Arianne. L.P. is een dansfeest voor LBT-ers voor alle leeftijden en wordt 4x per jaar georganiseerd in de Thiemeloods (Leemptstraat 34, Nijmegen).
Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Niet Poink, wel in de spotlight
Nieuwjaarsreceptie COC Regio Nijmegen en Roze Huis

COC Regio Nijmegen en Roze Huis Nijmegen organiseren een gezamenlijke nieuwjaarsreceptie op vrijdag 10 januari.
We kijken terug op 2019, een bewogen jaar met hoogte- en dieptepunten en we kijken samen vooruit naar 2020, waar we verder gaan bouwen aan een mooie LHBTIQ-beweging met het Roze Huis als een mooie stabiele en duurzame basis.

De inloop start om 17:00 uur als een vrijdagmiddagborrel, en het officiële gedeelte start rond 18:30 uur met toespraken van Ap Willemsen (voorzitter COC Regio Nijmegen) en Tjeu Borremans (voorzitter Roze Huis).

Er wordt gezorgd voor een bubbeltje en hapjes, overige drankjes zijn voor eigen rekening.
Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Niet Poink, wel in de spotlight
Maxim Februari
Foto: Hollandse Hoogte, Jörgen Caris, 2013

Maxim Februari wint P.C. Hooft-prijs
 

De meest prestigieuze literaire onderscheiding in Nederland, de P.C Hooft-prijs voor Letterkunde is toegekend aan Maxim Februari. De prijs wordt in mei 2020 aan hem uitgereikt in het Letterkundig Museum in Den Haag. Naast de eer wint Maxim daarmee een bedrag van 60.000 euro.

Maxim Februari (1963) is schrijver, jurist en filosoof. In augustus 2019 was hij de vierde Zomergast bij de VPRO (lees hier meer). Februari is bekend als succesvol romanschrijver en is sinds 2010 als columnist verbonden aan NRC Handelsblad. Vorig jaar won Februari de J.L. Heldringprijs voor de beste journalistieke columnist van 2018. 

Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Niet Poink, wel in de spotlight
Burgemeester Dales-lezing door Gerdi Verbeet

Vrijdag 21 januari 2020

 

Voorzitter nationaal comité 4 en 5 mei Gerdi Verbeet verzorgt op vrijdagavond 31 januari 2020 de drieëntwintigste Burgemeester Dales Lezing in het stadhuis van Nijmegen.

Tijdens die avond wordt ook de Burgemeester Dales Prijs uitgereikt. Wie de prijs krijgt, wordt in januari bekend gemaakt.

Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Niet Poink, wel in de spotlight
body control
Body Control in Museum Arnhem

Museum Arnhem presenteert tot en met 26 januari Body Control: sieraden en mode op de grens van de mens. Deze nieuwe tentoonstelling toont een verrassende combinatie van recent sieraad- en modeontwerp van circa 100 internationale vormgevers en kunstenaars. Body Control reageert op actuele maatschappelijke kwesties rondom de maakbaarheid en grenzen van het menselijk lichaam. 
Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Niet Poink, wel in de spotlight
Sara Kroos
Sara Kroos - Verte

26 maart 2020 - Stadstheater Arnhem


Sara Kroos: grof met een klein hartje
Ze is grof, ze is direct, ze maakt je aan het lachen om de ergste dingen en ze heeft een klein hartje. Sara Kroos pakt extra uit met haar nieuwe show: Verte. Met verrassende visuals en een 2.0 muziekstijl dankzij haar topmuzikanten. Met de energieke, stoere aanpak die we van haar gewend zijn, maar ook een nieuwe blik, gaat Sara vrolijk voorbij de zwaarte. Voor iedereen die tegen een stootje kan.
De programmering van de Stadsschouwburg Nijmegen voor seizoen 2020/2021 is nog niet bekend.
Lees meer op Facebook
Lees meer op de website
Niet Poink, wel leuk|Arnhem-Nijmegen

Regio Arnhem-Nijmegen

 
Elke vrijdagavond Activiteiten in Roze Bunker Arnhem Website Facebook
Elke zaterdagavond Entré Vous in Roze Bunker Arnhem Website Facebook
t/m 26-01-2020 Rondleidingen Body Control @Museum Arnhem Website Facebook
 
Woensdag 01-01-202 (1e woensdag vd mnd) Pathé Gay Night Film Nijmegen Website Facebook
Woensdag 01-01-2020 Nieuwjaarsreceptie Marcus Antonius, Nijmegen Facebook
Vrijdag 03-01-2020 (1e vrijdag vd mnd) Bi-café Nijmegen Website Facebook
Zondag 05-01-2020 Ladies Party Aloha Edition Nijmegen Website Facebook
Zondag 05-01-2020 (1e zondag vd mnd) Ladies Night Roze Bunker Arnhem Website Facebook
Donderdag 09-01-2020 Info-avond LHBTI-adviescommissie gemeente Nijmegen Website Facebook
Vrijdag 10-01-2020 Nieuwjaarsreceptie Roze Huis en COC Nijmegen Facebook
Zondag 12-01-2020 (2e zondag vd mnd) Damessalon in het Roze Huis, Nijmegen Website Facebook
Zondag 12-01-2020 (2e zondag vd mnd) AutiRoze borrel Arnhem Website Facebook
Zondag 19-01-2020 (3e zondag) De derde zondag, voor iedereen @COC Nijmegen Facebook
Vrijdag 24-01-2020 The Drunken Sailor, feest Nijmegen Website Facebook
Dinsdag 28-01-2020 (4e dinsdag vd mnd) AutiRoze Nijmegen Website Facebook
Vrijdag 31-01-2020 Burgemeester Dales lezing + uitreiking, Nijmegen Website Facebook
Vrijdag 07-02-2020 Opening Bar de Regenboog Nijmegen Website Facebook 
Zaterdag 08-02-2020 Into You ihkv Into The Future @Brebl, Nijmegen Website Facebook
Donderdag 13-02-2020 Theatervoorstelling MindMix, Nijmegen Website Facebook
Zaterdag 15-02-2020 KissKiss in da House, Nijmegen Website Facebook
Vrijdag 28-02-2020 MilQ Gala, Nijmegen Website Facebook
Zondag 15-03-2020 Stuurloos fietst in Arnhem Website 
Zondag 22-03-2020 Clubmix Gay & Lesbian 40+, Nijmegen Facebook
Zaterdag 18-04-2020 Theater Four drags and a funeral, Nijmegen Website Facebook
11 - 12 juli 2020 Pink Summer Sports 2020 Nijmegen Website Facebook
Woensdag 22-07-2020 Roze Woensdag, Nijmegen Website Facebook
Zondag 13-09-2020 Stuurloos fietst in Arnhem Website
1 t/m 4 oktober 2020 Lesbian Festival Nijmegen Website Facebook
28 - 30 juli 2022 Eurogames 2022, Nijmegen Website Facebook

Niet Poink wel leuk|Overal en Nergens
  •  EXTRA: nieuwjaarsrecepties
  •  EXTRA: vakantie!
 
  1. Express yourself: dansen, zingen, meditatie, tantra ed
  2. Festival
  3. Kunst en cultuur: Film, fotografie, literatuur, poëzie, tentoonstelling, museum, theater, concert
  4. Meet each other: Speeddate, pubquiz, bingo, samen eten, proeverij
  5. On gender and more: drag, gender, queer enzo.
  6. Ouderschap
  7. Party! Feest, borrel, party, meeting
  8. Religie & zingeving: kerkdiensten, bijeenkomsten, ook meditatie
  9. Sportief
  10. Wandelen & kamperen, stadswandeling, tour, kamperen

 

Extra: nieuwjaarsrecepties


Woensdag 01-01-2020 Nieuwjaarsreceptie Marcus Antonius, Nijmegen Facebook
Woensdag 01-01-2020 Nieuwjaarsreceptie Bar Buka, Amsterdam Website Facebook
Vrijdag 03-01-2020 Nieuwjaarsfeest Regenboogalliantie Gouda Facebook
Zaterdag 04-01-2020 Nieuwjaarsreceptie Het Roze Huis, Antwerpen Website Facebook
Zaterdag 04-01-2020 DARE nieuwjaarsborrel, Den Haag Facebook
Zaterdag 04-01-2020 SHOUT - new years drink, Wageningen Website Facebook
Zondag 05-01-2020 Nieuwjaarsborrel COC Alkmaar Facebook
Zondag 05-01-2020 Roze nieuwjaarsreceptie COC Eindhoven Website Facebook
Vrijdag 10-01-2020 Nieuwjaarsreceptie Roze Huis en COC Nijmegen Facebook
Vrijdag 10-01-2020 Savannah’s Nieuwjaarsborrel 2020, Utrecht Facebook
Zaterdag 11-01-2020 Nieuwjaarsparty COC Leiden, Website Facebook
Zondag 12-01-2020 Mixed Up Nieuwjaarsborrel, Enschede Website Facebook
Zondag 12-01-2020 Nieuwjaarsreceptie Stichting Keiroze Amersfoort Facebook
Woensdag 15-01-2020 Nieuwjaarsmeeting Tafeltijd, Zaandam Website Facebook
Vrijdag 17-01-2020 Happy New YARRR, Amsterdam Website Facebook
Zaterdag 18-01-2020 70 jaar COC MNL: verjaardag en nieuwjaarsreceptie Website Facebook
Zondag 19-01-2020 Café FATAL Happy New Year Party, Rotterdam Website Facebook
Zondag 19-01-2020 Nieuwjaarsbal 50plusminus, Utrecht Website Facebook

Extra: vakantie!


24 - 26 januari 2020 Nibana Conscious Winter Burn 2020, Diessen Website Facebook 
31-01-2020 t/m 02-02-2020 Gay & Lesbian Filmweekend @Vlieland Website
12 - 16 maart 2020 Ella, International Lesbian Festival Mexico Website Facebook
26 - 30 maart 2020 Ella, International Lesbian Festival Davos, Zwitserland Website Facebook
05 - 10 mei 2020 Velvet Ibiza, lesbian festival, Ibiza, Spain Website Facebook
08 - 10 mei 2020 Saba Rainbow Festival, Saba, Caribische eilanden Website Facebook
21-05 t/m 04-06 2020 Travel Women Lesbos Spring Holiday, Lesbos Website
29-05-2020 t/m 01-06-2020 Roze vrouwen weekend, Schier Website Facebook
5-7 juni 2020: Flevovuur, kampeerweekend voor lesbische vrouwen Website 
26 - 28 juni 2020 Fiets- en kampeerweekend, Goor (Twente) Website
10 t/m 13 juli 2020 Kitesurf kamp Travel Women, Brouwersdam, Zeeland Website
24 - 27 juli 2020 L Fest 2020, UK, (sold out) Website Facebook
25 juli - 2 augustus 2020 Camp It Up!, Oakland, Californië, US Website Facebook
Vanaf 31 augustus 2020 Met Travel Women naar Eressos/Lesbos Website Facebook
5 - 19 september 2020 Sappho Women - Int’l Eressos Women’s Festival Website Facebook

1. Express yourself

   
Zondag 12-01-2020 (2e zondag vd mnd) MeeZing in Saarein, Amsterdam Website Facebook
Zondag 26-01-2020 (laatste zondag vd mnd) LHBT+ stijldansen Café Fatal, Rotterdam Website Facebook
Donderdag 30-01-2020 Workshop jezelf zijn in de openbare ruimte, Almere Website Facebook
Zaterdag 21-03-2020 YinTantra workshop Intimiteit met jezelf, Haarlem Website Facebook
Zaterdag 25-04-2020 YinTantra workshop Intimiteit in relatie, Haarlem Website Facebook

2. Festival


24 - 26 januari 2020 Nibana Conscious Winter Burn 2020, Diessen Website Facebook 
31-01-2020 t/m 02-02-2020 Gay & Lesbian Filmweekend @Vlieland Website
12 - 16 maart 2020 Ella, International Lesbian Festival Mexico Website Facebook
26 - 30 maart 2020 Ella, International Lesbian Festival Davos, Zwitserland Website Facebook
05 - 10 mei 2020 Velvet Ibiza, lesbian festival, Ibiza, Spain Website Facebook
08 - 10 mei 2020 Saba Rainbow Festival, Saba, Caribische eilanden Website Facebook
Zaterdag 06-06-2020 Utrecht Canal Pride Website Facebook
Zaterdag 06-06-2020 Rainbow City Maastricht Website Facebook
Zaterdag 06-06-2020 Disneyland Paris Pride 2020 Website Facebook
12 - 15 juni 2020 WHOLE United Queer Festival, Duitsland Website Facebook
19 - 26 juni 2020 Midzomergracht festival, Utrecht Website Facebook
Zaterdag 20-06-2020 PANNdora festival 2020 Website Facebook
Zaterdag 27-06-2020 Pride in Londen, UK Website Facebook
18 - 19 juli 2020 Lesbisch Schwules Stadtfest Berlin Website Facebook
Maandag 20-07-2020 Roze Maandag 2020 - 30 jaar Roze Maandag, Tilburg Website Facebook
Woensdag 22-07-2020 Roze Woensdag, Nijmegen Website Facebook
24 - 27 juli 2020 L Fest, Wales, Groot-Brittanië (sold out) Website Facebook
Zaterdag 25-07-2020 Pride Walk Amsterdam Website Facebook
25 en 26 juli 2020 Milkshake Festival 2020, Amsterdam Website Facebook
25 juli - 2 augustus 2020 Pride Amsterdam Website Facebook
Zaterdag 01-08-2020 Pride Amsterdam Canal Parade Website Facebook
5 - 9 augustus 2020 Antwerp Pride Website Facebook
5 – 9 augustus 2020 Eurogames 2020 Düsseldorf Website Facebook
23 - 24 augustus 2020 Geldrops Pride Website Facebook
Vanaf 31 augustus 2020 Met Travel Women naar Eressos/Lesbos Website Facebook
5 - 19 september 2020 Sappho Women - Int’l Eressos Women’s Festival Website Facebook
18 - 27 september 2020 Rotterdam Pride Website Facebook
03 t/m 09-08-2020 Antwerp Queer Arts Festival Website Facebook
1 t/m 4 oktober 2020 Lesbian Festival Nijmegen Website Facebook
12 - 22 augustus 2021 Eurogames & World Pride 2021 Copenhagen Website Facebook
28 - 30 juli 2022 Eurogames 2022, Nijmegen Website Facebook
 

3. Kunst en cultuur


Leeuwarden: iedere 1e vrijdag/zondag vd maand: film met lhbti-thema Website Facebook
t/m 02-01-2020 Kunstexpositie Genderidentiteit, Wageningen Website Facebook 
t/m 10-01-2020 Video-installatie over transgender ouderen Amsterdam Website Facebook
t/m 26-01-2020 Theater ‘Ware Liefde’, Antwerpen Website Facebook
t/m 26-01-2020 Rondleidingen Body Control @Museum Arnhem Website Facebook
t/m februari 2020: Rondreizende expositie Nooit meer uitgesloten, diverse locaties Zwolle Website 
t/m 01-03-2020 Tentoonstelling Drag Power - Gender, pride & glamour, Apeldoorn Website Facebook
t/m 23-08-2020 What a genderful World, @Tropenmuseum, Amsterdam Website 
 
Zondag 05-01-2020 Leesclub Kate Davies - In het diepe, Antwerpen Website Facebook
Zaterdag 11-01-2020 Belle van Zuylen lezing: Chimamanda Ngozi Adichie Website Facebook
Zaterdag 18-01-2020 Film ‘Loving Annabelle’ @Het Roze Huis, Antwerpen Website Facebook
Zaterdag 18-01-2020 (3e zat vd mnd) Queer Book Club, Eindhoven Website Facebook 
Donderdag 23-01-2020 The inclusion of the excluded (opera en performances), Amsterdam Website Facebook
Zaterdag 25-01-2020 (laatste zat vd mnd) LHBTQ+ rondleiding Amsterdam Museum Website Facebook
Zondag 26-01-2020 (laatste zondag vd mnd) Queer Poetry Night, Rotterdam Website Facebook
31-01-2020 t/m 02-02-2020 Gay & Lesbian Filmweekend @Vlieland Website
Zondag 08-03-2020 Boekenclub030: Winter van Ali Smith @Utrecht Website Facebook
Zondag 22-03-2020 Pink west boeken en borrel, boekbespreking, Amsterdam Website Facebook
Woensdag 01-04-2020 Met KeiRoze naar musical Kinky Boots Website Facebook
Donderdag 14-05-2020 Mathilde Santing @Tivoli, Utrecht Website Facebook
 

4. Meet each other


Tafeltijd - diverse locatie & data in heel Nederland Website Facebook
Elke zaterdag Vegan Lunch @Saarein, Amsterdam Website Facebook
Hele jaar, diverse data toertochten Gay Classic Car Club NL Website Facebook
 
Zaterdag 04-01-2020 (1e zaterdag vd mnd) B-YOUNITY Veenendaal Website Facebook
Donderdag 09-01-2020 Borrel/maaltijd voor LHBTI, Alphen aan de Rijn Website Facebook
Zondag 12-01-2020 Bar Buka Single borrel, @Amsterdam Website Facebook
Zaterdag 15-02-2020 Bijou, groep voor biseksuele vrouwen, Zoetermeer Website
Donderdag 16-01-2020 (3e donderdag vd mnd) AutiRoze café Eindhoven Website Facebook
Zaterdag 21-03-2020 Single diner voor dames, Kaatsheuvel Website Facebook
Vrijdag 29-05-2020 Roze gebaar (voor dove LHBTI) organiseert bijeenkomst, Woerden Website Facebook 

5. On gender and more


t/m 02-01-2020 Kunstexpositie Genderidentiteit, Wageningen Website Facebook 
t/m 10-01-2020 Video-installatie over transgender ouderen Amsterdam Website Facebook
t/m 01-03-2020 Tentoonstelling Drag Power - Gender, pride & glamour, Apeldoorn Website Facebook
t/m 23-08-2020 What a genderful World, @Tropenmuseum, Amsterdam Website 
 
Zaterdag 05-01-2020 De straat op! Tentoonstelling 100 jr vrouwenkiesrecht en activisme Website Facebook 
Zondag 12-01-2020 Oral history: Trans ouderen en jongeren in gesprek, Amsterdam Website Facebook
Zaterdag 25-01-2020 (laatste zaterdag vd mnd) Queer aan Zee borrel Den Haag Website Facebook
Zaterdag 25-01-2020 3x NYX presents: Kingsize, the workshop, Amsterdam Website Facebook
Zondag 26-01-2020 (laatste zondag vd mnd) Queer Poetry Night, Rotterdam Website Facebook
Vrijdag 28-02-2020 Boekpresentatie Onderweg naar jou @Inclusion, Amsterdam Website Facebook
Zondag 08-03-2020 Women’s March, Amsterdam Website Facebook
Zaterdag 18-04-2020 Theater Four drags and a funeral, Nijmegen (en data in andere steden) Website Facebook
12 - 15 juni 2020 WHOLE United Queer Festival, Duitsland Website Facebook
25 en 26 juli 2020 Milkshake Festival 2020, Amsterdam Website Facebook
 

6. Ouderschap


Zondag 19-01-2020 Wensouderbijeenkomst, Amsterdam Website Facebook
Zondag 26-01-2020 Kinderspeeldag LHBT gezinnen, Amsterdam Website Facebook
Vrijdag 31-01-2020 Speeddate co-ouderschap Noord-Brabant, Gelderland Den Bosch Website Facebook
Vrijdag 28-02-2020 Borrel voor roze (wens-)ouders, Amsterdam Website Facebook
Zondag 17-05-2020 Bruidsinloop voor iedereen, Boerderij De Diek’n, Zeerijp Website Facebook
25 juli - 2 augustus 2020 Camp It Up!, Oakland, Californië, US Website Facebook

7. Party!


Elke zaterdagavond Be You in Stadscafé Blij, Zwolle Website Facebook
 
Zondag 03-01-2020 (1e vrijdag vd mnd) Café Zilver voor 50+ vrouwen, A’dam Website Facebook
Vrijdag 03-01-2020 (1e vrijdag vd mnd) Roze plus 55+ in Apeldoorn Website 
Vrijdag 03-01-2020 (1e vrijdag vd mnd) Opening Roze 50+ café Hilversum Facebook
Zaterdag 04-01-2020 (1e zaterdag vd mnd) Shout Wageningen Website Facebook
Zaterdag 04-01-2020 (1e zaterdag vd mnd) Girl Drop Gay Pride special Edition YARRR Amsterdam Facebook
Zaterdag 04-01-2020 (1e zaterdag vd mnd) B-YOUnity chillavond, Veenendaal Website Facebook
Zaterdag 04-01-2020 (1e zaterdag vd mnd) Think Pink, Groningen Website Facebook
Zondag 05-01-2020 Ladies Party Aloha Edition Nijmegen Website Facebook
Zondag 19-01-2020 (3e zo van de oneven mnd) Dansen bij 50plusminus, Utrecht Website Facebook
Zondag 19-01-2020 Twin Parties @Café Hofman, Utrecht Website Facebook
Zondag 19-01-2020 Meet Greet Swing Dance & Talk, Utrecht Website Facebook
Zaterdag 25-01-2020 3x NYX presents Kingsize, Amsterdam Website Facebook
Zaterdag 25-01-2020 (laatste zaterdag vd mnd) Queer aan Zee borrel Den Haag Website Facebook
Zaterdag 25-01-2020 (laatste zaterdag vd mnd) Mixed Up Vrouwenborrel, Enschede Website Facebook
Zondag 26-01-2020 (laatste zondag vd mnd) Ladies Lounge (met deejay), Deventer Website Facebook
Zondag 26-01-2020 (laatste zondag vd mnd) Roze zondag in Zutphen Website Facebook
Zondag 26-01-2020 COC’s True Colors 2020 @Amsterdam Website Facebook
Vrijdag 31-01-2020 PANN 25+ @De Helling, Utrecht Website Facebook
Zaterdag 01-02-2020 Danssalon Reunion, Eindhoven Website Facebook
Zaterdag 08-02-2020 Flirtation Dark & Stormy, Amsterdam Website Facebook
Donderdag 13-02-2020 Queer in Wonderland X Kiki House of Angels | EKKO, Utrecht Website Facebook
Vrijdag 14-02-2020 Janey Valentijnseditie @Paradiso, Amsterdam Website Facebook
Vrijdag 14-02-2020 Valentijns Party Roze Muggen, Haarlem Facebook
Zaterdag 15-02-2020 KissKiss in da House, Nijmegen Website Facebook
Zondag 16-02-2020 Twin Parties @Café Hofman, Utrecht Website Facebook
Zondag 16-02-2020 (3e zondag vd even maand) SisZta vrouwenborrel, Den Bosch Website Facebook
Woensdag 26-02-2020 3x NYX presents Brooke Candy Sexorcism tour, Amsterdam Website Facebook
Zaterdag 07-03-2020 Femmazing Women Only Party, Amsterdam Website Facebook
Zondag 22-03-2020 Clubmix Gay & Lesbian 40+, Nijmegen Facebook
Vrijdag 17-04-2020 La Diva D-Club, Antwerpen Facebook
Zaterdag 02-05-2020 Wij zijn Lief #4, Den Bosch Facebook
Vrijdag 05-06-2020 Het groteMEIJT.feest - Utrecht Pride Edition, Utrecht Website Facebook
Zaterdag 27-06-2020 Superball 2020 Amsterdam Website Facebook 

8. Religie en zingeving

 

Check ook de evenementverzameling van wijdekerk
Tafeltijd - diverse locatie & data in heel Nederland Website Facebook
Zondag 26-01-2020 (laatste zondag vd mnd) Evangelisch Roze Viering, Amsterdam Website Facebook
Zaterdag 01-02-2020 CDA Pride, Den Haag Facebook 

9. Sportief


Elke donderdagavond Sporten bij Yssel Dykes Deventer Website 
Zaterdag 05-01-2020 (1e zat vd mnd) MountainDykes gaan fietsen Mail naar mountaindykes[at]gmail.com
Vanaf maart 2020 wedstrijden Nederlands vrouwenelftal Website
Zelfverdediging voor de LHBT-gemeenschap in Amsterdam Website
 
18 t/m 25-01-2020 Arosa Gay Ski Week, Arosa, Zwitserland Website Facebook 
Zaterdag 13-06-2020 Rainbow Beach Volleyball Tournament, Kijkduin Website Facebook
11 - 12 juli 2020 Pink Summer Sports 2020 Nijmegen Website Facebook
5 – 9 augustus 2020 Eurogames 2020 Düsseldorf Website Facebook
7 t/m 15-11-2020 LGBT Games Buenos Aires 2020 Facebook
12 - 22 augustus 2021 Eurogames & World Pride 2021 Copenhagen Website Facebook
28 - 30 juli 2022 Eurogames 2022, Nijmegen Website Facebook 

10. Wandelen en kamperen


Om de 2 weken op zaterdag: Paris’ best feminist secrets, stadswandeling, Parijs Website Facebook
Zaterdag 04-01-2020 Wandelgroep ‘t Gooi wandelt in Amerongen Website 
Zondag 05-01-2020 (1e zon vd mnd) Wandelclub Zusje van, regio Den Bosch Facebookpagina FB-event
Zondag 12-01-2020 (2e zon vd mnd) De Potige Dames wandeling NH Website
Zondag 12-01-2020 (2e zon vd mnd) Wandeling rond Vorden met Second Sunday, Vorden Website
Zaterdag 25-01-2020 (4e zat vd mnd) De Potige Dames wandeling in Amsterdam Website
Zondag 15-03-2020 Stuurloos fietst in Arnhem Website 
Zondag 17-05-2020 Wandelzoektocht “Diamonds” in Antwerpen Website Facebook
29-05-2020 t/m 01-06-2020 Roze vrouwen weekend, Schier Website Facebook
5-7 juni 2020: Flevovuur, kampeerweekend voor lesbische vrouwen Website 
26 - 28 juni 2020 Fiets- en kampeerweekend, Goor (Twente) Website
25 juli - 2 augustus 2020 Camp It Up!, Oakland, Californië, US Website Facebook
Zondag 13-09-2020 Stuurloos fietst in Arnhem Website 

Niet Poink Wel Leuk: We zetten van alles bij elkaar wat we tegenkomen. Ontdek zelf of het bij jou past. Heb je suggesties? Mail ons via Poinkpostredactie 

Gelukkig Nieuwjaar!
Aanmelden PoinkPost
Ook PoinkPost ontvangen?

Ben je graag als eerste op de hoogte van de nieuwe activiteiten van Poink? Ben je benieuwd wat er nog meer in de regio georganiseerd wordt? Lijkt het je leuk om te lezen hoe een Poink-activiteit geweest is?

In de maandelijkse PoinkPost staan álle aankondigingen en steeds vaker ook verslagjes. De rubriek niet-poink-wel-leuk staat vól met andere leuke suggesties van LHBT+ vriendelijke uitjes in de buurt/regio/Nederland én soms daarbuiten.

Meld je hieronder aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Aanmelden PoinkPost
Colofon en contact
PoinkPost is de nieuwsbrief van Poink. Poink organiseert iedere maand één of meerdere activiteiten voor lesBIsche vrouwen vanaf 25 jaar in  de regio Arnhem-Nijmegen. PoinkPost verschijnt aan het einde van elke maand met de agenda voor de maand erna.
Redactie: Lenny en Annick.

CONTACT
Poink website
Poink Facebook 
Aanmelden voor PoinkPost

Via email:  
Algemeen
Activiteitencommissie   
Redactie PoinkPost 
 
Deze e-mail is verstuurd aan marianne@wielewaalweb.nl. • Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u poink@poink.info toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing